TIENSTAPPENPLAN       Registratienummer aanvragen (gratis)

Ingezetene van Spanje

Betaalt u belasting in Nederland dan bent u een niet-resident in Spanje, oftwel, een ingezetene van Nederland en dus niet van Spanje.

Er zijn voor- en nadelen. De belangrijkste is wellicht voor velen het kunnen verlaten van het land der regels maar vergis u niet, door de Europese eenwording worden in Spanje de teugels ook strenger aangehaald.
Tal van Europese wetten gelden nu ook voor Spanje, er lopen zelfs procedures om Spanje sneller dan ze zelf willen de Spaanse wetgeving aan te laten passen.Als ingezetene van Spanje heeft u voordelen op belastinggebied omdat er dan bijvoorbeeld belastingvrije sommen gelden maar de tarieven op zich verschillen niet zo veel meer van die in Nederland. Waar velen hun voordeel halen is in het niet opgeven van inkomsten. Dat is nu nog wat makkelijker dan in Nederland maar Spanje is druk doende de automatisering van met name de belastingdienst op orde te brengen.

Rondom de koop en verkoop van huizen hangt de zweem van fraude. Kwaadwillende lieden proberen met name buitenlanders op te lichten. Voor wat betreft het ontduikende van belasting gelden er in Spanje dezelfde regels als bij ons maar in de praktijk is het net even anders.
Niet zelden werkt de notaris mee aan het opnemen van een lager bedrag in de Escritura, het verschil is doorgaans 10 tot 20%.

Voordeel voor de koper: u betaalt er geen overdrachtsbelasting over!

Voordeel voor de verkoper: die betaalt minder plus valia en inkomstenbelasting!


Zeg achteraf nooit: "dat wist ik niet!"

Met HipoteCasa altijd de kat uit de boom en zeker niet in de zak!

contact pagina